افتتاح ۲۵ هزار هکتار شبکههای فرعی آبیاری غرب و شمال غرب کشور
بهرهبرداری از ۲۵ هزار هکتار شبکههای فرعی آبیاری غرب و شمال غرب کشور و ۷۸ هزار هکتار زهکشی اراضی در استان گلستان با دستور رئیس جمهور آغاز شد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی به نقل از ایانا، علیمراد اکبری معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی امروز پنجشنبه در مراسم بهرهبرداری از طرحهای ملی وزارت جهاد کشاورزی با دستور رئیس جمهوری که از استان اردبیل گزارش میداد، اظهار کرد: اجرای طرحهای منابع آب و خاک در استانهای غرب و شمال غرب که بیش از ۹۹ درصد از آنها مجهز به سیستمهای مدرن آبیاری است، فرصت مناسبی برای جبران عقبماندگیها و نمادی از پیشرفت و توسعه پایدار جمهوری اسلامی ایران با اعتماد به توان داخلی کشور انجام شده است.
وی افزود: امروز شاهد افتتاح ۲۵ هزار هکتار از این اراضی خواهیم بود که با افتتاح آن، ۹ هزار نفر از مزایای آن بهرهمند میشوند و قول میدهیم با تخصیص اعتبارات لازم، برای کشت بهاره ۲۵ هزارهکتار دیگر افتتاح شود.
اکبری با بیان این که در این پروژه، ۱۸ هزار کیلومتر عملیات لولهگذاری انجام شده و ۱۰۰ دستگاه ایستگاه پمپاژ به اتمام رسیده است، گفت: با اجرای این پروژه، ۱۹ هزار هکتار از اراضی دیم به آبی تبدیل میشود و حدود ۶ هزار هکتار از این پروژه هم بهبود کم آبیاری است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی اظهار کرد: در این پروژه ۲۲ هزار نفر اشتغال ایجاد و تولید انواع محصولات کشاورزی ۴ برابر افزایش می یابد و ارزش افزوده اراضی به بیش از ۱۰ برابر میرسد.
اکبری گفت: پروژهای هم که امروز به صورت نمادین در استان اردبیل افتتاح میشود، ۴۴۰۰ هکتار از پروژه عظیم ۴۲ هزار هکتاری پایاب خداآفرین است که بخش اعظم آن مجهز به ۱۲۶۲ دستگاه ماشین آبیاری دوار مدرن به نام سنترپیوت بوده و یکی از طرحهای بی بدیل آبیاری در خاورمیانه است که بهرهبرداری از آن در قالب ۶۸ شرکت تعاونی تولید انجام خواهد شد.
وی درباره پروژه زهکشی استان گلستان، بیان کرد: زهکشی بیش از ۷۰ درصد از اراضی گلستان در سال ۹۳ در سه شهرستان گمیشان، گنبدکاووس و آققلا آغاز شد که ۴۸ هزار هکتار از این طرح در پایان ۹۸ به پایان رسید و در سال جاری با حمایتهای وزیر جهاد کشاورزی ۳۰ هزار هکتار از آن به اتمام رسید و امروز ۵۰ هزار هکتار دیگر از این طرح با دست ریاست جمهوری عملیات اجرایی آن آغاز خواهد شد.
اکبری خاطرنشان کرد: این پروژه اولین و بزرگترین پروژه زهکشی اراضی دیم کشور است که پس از بهرهبرداری تولید غلات در آن ۸۰ درصد افزایش مییابد و درآمد کشاورزان در بخشهای آبی ۵۸ درصد افزایش مییابد و در کشت دیم ۱۵۹ درصد و شاخص بهرهوری بدون استفاده از زهآب ۴۴ درصد افزایش خواهد یافت.
وی ادامه داد: با اجرای این طرح در سطح ۲۸۰ هزار هکتار، ۲۲۵ میلیون متر مکعب آب استحصال خواهد شد که ۱۰۰ میلیون متر مکعب آن با کیفیت مطلوب جهت آبیاری تکمیلی اراضی دیم قابل استفاده است و مابقی آن برای احیای تالابب گمیشان و کشت گیاهان شورپسند، توسعه مراتع و بخش صنعت قابل استفاده خواهد بود.
معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی گفت: ۱۷۰۰ کیلومتر احداث شبکههای زهکشی، ۷۰۰ کیلومتر جاده های دسترسی مزارع، ۳۳ هزار دستگاه ابنیه، ۴۸۵ کیلومتر احداث شبکه های زیر زمینی با ۱۱ میلیون متر مکعب عملیات خاکی در این پروژه انجام شده است که از تمام دستاندرکاران در به ثمر رساندن این پروژه تشکر میکنم.